Spelend
leren


Anders kijken, kennis delen, inspireren en direct aan de slag!

Inspireren, kennis delen en concreet aan de slag. Verbeteringen doorvoeren als het gaat om de ontwikkeling van jonge kinderen. En spelen linken aan cognitieve ontwikkeling. Welkom op dé website gericht op het onderwijs in groep 1 en 2. Een initiatief van Hogeschool Viaa en IJsselgroep.

NOTEER IN JE AGENDA: NIEUWE ROB DAG OP 18 MAART 2020

ROB-dag: vervolgsessie

De ROB-dag in 2016 was een succes: wat een energie. Eén ding werd snel duidelijk: wat zijn er veel kansen als het gaat om spelend leren. Reden genoeg om op 21 november een vervolgsessie te organiseren in de vorm van een ‘Meet-Up’: durf te spelen.

De kracht van spel

Spelen is leren en leren is spelen. Jonge kinderen ontdekken spelend de wereld en ontwikkelen zich in de volle breedte. Kinderen uitdagen in een stimulerende speel- en leeromgeving. Dat geeft energie, plezier én resultaat. Spelend leren: een mooie uitdaging.

Wil je meer weten over (spelend) leren bij jonge kinderen?
Meld je aan voor de e-nieuwsbrief

 • Anders kijken naar spelen

  Anders kijken naar spelen. Spelen als middel om op een leuke, uitdagende en uiterst effectieve manier resultaat te boeken.
 • Kennis delen

  Graag delen wij kennis met enthousiaste begeleiders en leerkrachten van groep 1 en 2. Mensen met passie voor spel.
 • Inspireren

  Natuurlijk inspireren wij u graag met tips, voorbeelden en minicases. Met één doel: u helpen bij het inzetten van spel in uw (leer)omgeving.
 • Aan de slag

  Het moment van de waarheid: de uitvoering in de dagelijkse praktijk. Durf te spelen: het mag en het kan. Wij helpen u graag bij het zetten van de volgende stap.