• Thema en spreker bekend voor de ROB-dag van 18 maart 2020

Thema en spreker bekend voor de ROB-dag van 18 maart 2020

Over iets meer dan een jaar is er weer een Regionale Onderbouwdag: dé tweejaarlijkse inspiratiedag in Zwolle speciaal voor leerkrachten groep 1 en 2. Goed nieuws: het thema is bekend en er is een top-spreker geboekt...

Thema: wat fijn dat jij er bent | persoonsvorming

Op 18 maart 2020 staat 'Persoonsvorming van het jonge kind' centraal. Het gaat in het onderwijs steeds meer over de vorming van de leerling als persoon. De vraag is: hoe gaat dit bij kleuters in zijn werk:

  • wie ben je?
  • wat kan je?
  • Wat kan je zelf?
  • Wie wil je zijn?
  • Wat maakt jou uniek?

En nu we toch in de vraag-modus zitten, hierbij twee mooie vragen voor de leerkracht: wie ben jij eigenlijk zelf? En durf je dat te laten zien?

Foto Steven PontSpreker: Steven Pont

Alles wat Steven doet is opgebouwd rond twee thema’s; de (ontwikkelings) psychologie en de systeemtheorie. In 1992 studeerde hij af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Hij combineert twee invalhoeken: de (ontwikkelings) psychologie, die gedrag meer vanuit het kind beschrijft en de systeemtheorie, die juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt. Hij vertelt het zelf in onderstaande korte film.

 

Organisatie

De dag wordt georganiseerd door Centraal Nederland, Viaa Hogeschool en IJsselgroep Educatieve Dienstverlening. De voorbereidingsgroep is met groot enthousiasme aan het werk om de dag te vullen met aansprekende en praktijkgerichte workshops. Wij hebben echter 1 ding nodig: honderden enthousiaste leerkrachten. Om er samen een prachtige dag van te maken. Dus noteer de datum en houd ‘m vrij: 18 maart 2020.