Online sessies

Alleen de online sessies

Wil je alleen de drie online sessies bijwonen? Dat kan. Reserveer dan jouw plek voor de 3 sessies. De drie online sessies zijn gepland op woensdag 18 januari, 15 maart en 24 mei 2023. Tijd: van 15.30 - 17.00 uur.

Kom in beweging en reserveer jouw plek bij de online sessies

Online sessies in 2023

De drie interactieve online sessies zijn gepland op woensdag 18 januari, 15 maart en 24 mei 2023. Tijd: Van 15.30 - 17.00 uur.

Wat speelt (in) het kind? - Online

Door Ellen de Haan - Onderwijsadviseur Jonge Kind, IJsselgroep
Datum: woensdag 18 januari 2023

De natuurlijke drijfveer van kinderen om de wereld te kunnen grijpen en te begrijpen, vraagt om spel. Oefenen door het ‘doen alsof’ om het daarna echt en vooral zèlf te kunnen. Maar hoe kan spel eruitzien? Wat speelt een kind eigenlijk? Door de ogen van een volwassene lijkt het soms alsof een kind niet speelt. Het vraagt van jou om gericht te kijken en te luisteren, om vervolgens te weten wat je moet doen. Of juist moet laten.

Als professional probeer je dit spelen te verrijken en te stimuleren. Hoe weet je nu of je het ‘goede’ doet? Ook door de ogen van het kind? En wat hebben spelende kinderen nodig om optimaal te kunnen profiteren van jouw spelaanbod? Dat is: meebewegen, voor(t)bewegen en stilstaan.

Met vallen en opstaan; spel in beweging - online

Caroline van Leijenhorst – Docent Jonge Kind, onderwijskundige, Hogeschool Viaa
Datum: woensdag 15 maart 2023

Met opperste concentratie bouwt Ella een toren, ze zet haar stoel bovenop een tafel om er nog een blokje bovenop te kunnen zetten. Het bovenste deel van de toren zwaait al een beetje heen en weer …

Kinderen bewegen zich op de grens van hun mogelijkheden en leren al spelend deze grenzen te verkennen en te verleggen. Dit gebeurt soms letterlijk door vallen en opstaan en vraagt een omgeving waarbinnen risicovol spel mogelijk is.

Hoe beweeg jij mee met het spel van het kind en welke speelruimte geef je? Lukt het je om eerst goed te kijken, te duiden wat je ziet voordat jij in beweging komt?

Als professional zoek je naar de optimale balans tussen veiligheid en uitdaging. Deze online bijeenkomst gaat over hoe je kunt meebewegen met het spelende kind. 

Het kleuterbrein in beweging! - online

Door: Jan van der Zwan – Psycholoog, onderwijsadviseur, spreker op gebied van breinontwikkeling
Datum: woensdag 24 mei 2023

Bewegen en muziek hebben een enorme invloed op de cognitieve, sociaal-emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen. Uit veel onderzoeken komt naar voren dat bewegen de ontwikkeling en het leren versterkt. In het onderwijs wordt vaak alleen ´het hoofd´ lesgegeven, terwijl kinderen de wereld het liefst ontdekken met hun hele lijf; zéker jonge kinderen. En laten kinderen bewegen nou ook nog eens ontzettend leuk vinden. Logisch dus dat je tijdens deze workshop zelf ook niet op je stoel blijft zitten.

Met de breinkennis die je in deze workshop opdoet begrijp je veel beter hoe het kinderbrein werkt en hoe je bewuster jonge kinderen op dit vlak kunt begeleiden.

Prijs en aanmelden

Online sessies

Toegangskaarten voor alleen de drie interactieve online sessies: € 150,-