Sprekers

Anita Derks

Directeur Landelijk Expertisecentrum Jonge Kind

Anita kent een lange onderwijsloopbaan. Na haar studie aan de ALO heeft ze nog de pabo gedaan en daarna is ze met veel plezier gaan werken in de onderbouw van het basisonderwijs. De behoefte om mee te willen denken over de toekomst van goed onderwijs was aanleiding voor haar om opnieuw te gaan studeren en vervolgde ze haar loopbaan als docent onderwijskunde Jonge Kind en als onderwijsadviseur Jonge Kind. Daarna volgden verschillende leidinggevende en bestuurlijke functies, in het onderwijs of in de sport. Naast haar werkzaamheden als directeur van het Landelijk Expertisecentrum Jonge kind is Anita onderwijsmanager van de pabo aan de Hogeschool Rotterdam.

Anita is spreker tijdens de ROB-dag op 5 oktober 2022

Ellen de Haan

Onderwijsadviseur Jonge Kind, IJsselgroep

Ellen de Haan heeft verschillende rollen en functies gehad binnen het onderwijsveld. In haar werk als onderwijsadviseur komen deze rollen samen. Ellen gelooft in groeien. Groeien doe je door je te voeden en in beweging te zijn. Kinderen verdienen rijke ruimte (fysiek en mentaal) om hun eigen, unieke groeipotentieel te kunnen aanboren. En een PM’er of leerkracht die met het kind meebeweegt. Ellen organiseert regelmatig studiereizen naar Zweden gericht op het zien en beleven van het Reggio Emilia-onderwijsconcept.

Ellen verzorgt op 18 januari online sessie 1 - Wat speelt (in) het kind?

Caroline van Leijenhorst

Docent Jonge Kind, onderwijskundige, Hogeschool Viaa

Mijn naam is Caroline van Leijenhorst en als docent jonge kind verbonden aan hogeschool Viaa. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik de nodige ervaring opgedaan in groep 1-2-3. Ook vanuit mijn rol als leidinggevende was ik later nauw betrokken bij het werken met zowel kinderen op de basisschool als met peuters. Omdat je bij deze doelgroep als geen ander ‘architect’ bent van het onderwijs en samen met de kinderen een thema vormgeeft,  heeft lesgeven aan en over het jonge kind mijn hart.

Caroline verzorgt op 15 maart online sessie 2 - Met vallen en opstaan; spel in beweging

Jan van der Zwan

Psycholoog, onderwijsadviseur, spreker op gebied van breinontwikkeling

Na zijn studie ontwikkelingspsychologie heeft Jan als sociotherapeut in de kinderpsychiatrie gewerkt. Vervolgens is hij als psycholoog verbonden geweest aan Yulius, het RIAGG en een kindertehuis. Daarna heeft hij gewerkt als locatiemanager bij een kinderdagverblijf voor kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen. Ook is hij een aantal jaren werkzaam geweest als onderwijsadviseur. Momenteel is Jan, naast zijn werkzaamheden voor het Breinbureau, verbonden aan de Haagse Hogeschool als docent bij de opleiding Pedagogiek. 

Jan verzorgt trainingen, workshops en ouderavonden over de ontwikkeling van het brein. Samen met de pedagogisch medewerker, leerkracht, ouder of kind gaat Jan op zoek naar nieuwe inzichten vanuit de neurowetenschap en pedagogiek. Met als doel: een gezond kind in een gezonde leefomgeving. Hij vindt het een uitdaging om de breinwetenschap  te vertalen naar de praktijk: het liefst met humor en praktijkgerichte oefeningen.

Jan verzorgt op 24 mei online sessie 3 - Het kleuterbrein in beweging!

Interessant? Zeker weten, dus kom in beweging

ROB PLUS

Toegangskaart event op 5 oktober
inclusief de drie online sessies: € 325,-

Online sessies

Toegangskaarten voor alleen de drie interactieve online sessies: € 150,-

Prijzen inclusief BTW